23948sdkhjf

Nedtur for PostNord i første kvartal

Færre pakker ga minustall i årets tre første måneder for PostNord i Norge.

TUNG ÅRS-START: Pakkevolumet sank med 16 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Driften i Norge gikk dårlig, slår PostNord fast i sin kvartalsrapport for hele konsernet. Nedgangen i pakkevolumet på 16 prosent påvirket sentrale tall i negativ retning.

Omsetningen sank med 1 prosent til 1,243 milliarder svenske kroner, som er valutaen konsernet benytter i sin kvartalsrapport. Driftsresultatet endte på minus 9 millioner sammenlignet med samme periode året før, og driftsmarginen endte ned 0,7 prosent.

Selskapet skriver at årsaken til nedgangen i pakkevolum blant annet skyldes økende inflasjon og høyere renter. Inflasjonen får også skylda for at inntektene gikk ned, ettersom transportkostnadene har økt.

Rapporten slår fast at NostNord Norge ikke greide å tilpasse organisasjonen raskt nok da pakkevolumet sank.

Den danske avdelingen gikk med underskudd i første kvartal, men underskuddet var mindre enn i samme periode i fjor. Driftsresultatet for kvartalet var minus 16 millioner kroner. Også her falt volumet for pakker og brev. Omsetningen var på 2,1 milliarder kroner.

PostNord er størst i Sverige, der omsetningen var på 5,839 milliarder svenske kroner (uendret fra i fjor). Driftsresultatet var på 169 millioner svenske kroner, en knapp nedgang fra 2022.

For hele konsernet var driftsresultatet 43 millioner svenske kroner i årets tre første måneder.

Opphav og kilder: Kvartalsrapport fra PostNord

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063