23948sdkhjf

Siste brikke i Nydalen

Ved hjelp av en av Olav Thons milliarder legges nå omsider siste brikke i puslespillet Nydalen.

Helt siden T-banen kom til Nydalen for godt over ti år siden har tomten med de hvite skissene til venstre på bildet, mellom Storo-senteret og Schibsted-trykkeriet, ligget øde og forlatt.

I samme tidsrom har det gamle industriområdet blitt bygget ut meter for meter med næringslokaler, boligblokker og skoler, deriblant BIs prestisjebygg. Gamle bygninger med lagerfrakk har fått nye fasader i glass, andre er revet og bygget opp igjen i tidsriktig drakt.

Effektivt uteliv

I alle disse årene har den nevnte tomten ligget brakk – som en trassig tenåring som ikke vil være med på de voksnes fest. Helt til Olav Thon fikk gjennomslag for enda en av sine byutiklingsideer.

Omsider skal jordet i Nydalen, på folkemunne kalt Dumpa, vike for moderne konstruksjoner med "etterlengtede underholdningstilbud" og "enkle serveringssteder", for å trekke fram noe av mangfoldet som Thon Eiendom kan skilte med.

Imax-kino som lim

Olav Thons milliardprosjekt vil by på Norges største kino, butikker, konferansehotell og – selvfølgelig – en masse nye leiligheter. Målet har vært å binde Nydalen og Storo sammen og skape et nytt bysentrum, hevder Thon Eiendom, som har døpt området Storotunet.

Uansett hvor asfaltert og tettbygd et nytt leilighetskompleks i Oslo er, må det tydeligvis ha et landlig suffiks i navnet for å vekke folks interesse. Hvis en betongblokk heter Sofienlunden, Hovinenga eller Gartnerløkka, fremstår den straks mer familievennlig og koselig.

Grønt og luftig

På Storotunet blir det gress på taket og panoramautsikt fra private takterrasser.

– Foran leilighetene blir det også et grønt og luftig tun som vil gi et hyggelig og fint bomiljø, bedyrer Tonje Marie Haugbro, direktør for boligsalg i Thon Eiendom, i en reklame.

Hvor stabburet skal stå, sier hun ingenting om.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078