23948sdkhjf

Slipper å vente på veikryss

Gladnyhet til utbyggere som har planer for de ledige områdene rundt Gardermoen: Dere trenger ikke å vente på nytt kryss på E6!

– Dette er en stor dag for hele regionen, sier ordfører Tom Staahle i Ullensaker kommune.

Attraktive arealer

Gardermoen næringspark er en av Norges aller største næringsparker. Hele 5000 dekar er regulert til næringsformål. Næringsparken ligger mellom Oslo lufthavn og Jessheim.

– Dette er attraktive arealer for næringsutvikling som nå kan bygges ut, og det vil sørge for en mer effektiv håndtering av godstrafikk, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Feil rekkefølge

Samferdselsdepartementet har presisert overfor Vegdirektoratet at det skal tillates utbygging av de ledige næringsområdene ved Oslo lufthavn, uten at det settes krav om etablering av nytt kryss på E6.

Flere aktører er interesserte i å etablere seg på område, men har så langt vært hindret av såkalte rekkefølgebestemmelser.

– Ullensaker kommune har ønsket dette lenge og har startet prosessen med å endre rekkefølgebestemmelsene. Nå ber vi Vegdirektoratet om å godkjenne disse endringene, sier Solvik-Olsen.

Krysset blir spleiselag

Ullensaker kommune innførte i utgangspunktet rekkefølgebestemmelser etter anbefaling fra Vegdirektoratet, noe som innebar at utbygging av nytt kryss fra næringsområdet til E6 måtte være på plass før aktører kunne etablere seg på området.

Dagens infrastruktur til området har kapasitet til trafikkøkning og vil kunne håndtere den økningen som vil være fra starten, konkluderer Samferdselsdepartementet etter en ny vurdering.

Staten skal fortsatt bidra med 40 millioner kroner til utbyggingen av det nye krysset. I tillegg betaler interesserte aktører en sum per kvadratmeter de bygger ut.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078