23948sdkhjf

Fylkesmann vil stanse Biltema-bygg

På Stord brygger det opp til politisk tvekamp om en Biltema-butikk på 3700 kvadratmeter.

Stord kommune har gitt tillatelse til byggingen av Biltemas varehus på Heiane Vest, men nå vil Fylkesrådmannen overstyre vedtaket, skriver Stord24.

Begrunnelsen er at butikklokaler på over 3000 kvadratmeter bare kan oppføres i områder som er definert som senter i regional eller kommunal plan. Fylkesrådmannen frykter at Biltema og Heiane vil utkonkurrere handelssentret på Leirane.

– Ikke juridisk grunnlag

I et brev retter ordføreren i Stord, Gaute Epland (Ap), og rådmann Magnus Mjør i Stord kommune skarp kritikk mot innstillingen til Fylkesrådmannen.

– Ved sin innstilling går Fylkesrådmannen langt i å oppheve kommunalt planverk uten at vi kan se at det er juridisk grunnlag for dette. Vi mener at Fylkeskommunen ikke har hjemmel til å nekte samtykke til etablering av Biltema på Heiane Vest, og minner om at plan- og bygningsloven er en jalov, heter det i brevet.

Avgjøres onsdag

– Kjøpekrafen til husholdningene innenfor handelsområdet til regionsenteret Leirvik er ikke utømmelig. Jo mer penger som blir brukt i Heiane-området, dess mindre er det igjen til Leirvik, argumenter Fylkesrådmannen.

Fylkespolitikerne i Utval for kultur, idrett og regional skal ta endelig stilling til saken i et møte 25. oktober.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063