23948sdkhjf

Et grønnere Grønland

Nei, vi snakker ikke om issmelting eller avmagrede isbjørner. Dette er Norges første FutureBuilt-KVARTAL.

Nå hanker forbildeprosjektet inn det østerrikske arkitektkontoret Baumschlager Eberle for å få innspill til høyhuset som vil dominere Landbrukskvartalet, som prosjektet er kalt.

Norske Transborder Studio og Asplan Viak er trukket inn som henholdsvis planarkitekter og rådgivere, melder Aspelin Ramm, som er medeier av prosjektet.

Spesialister på høyhus

– Baumschlager Eberle er kjent for å tenke radikalt nytt om bærekraftige og energieffektive bygg. De har tegnet høyhus over hele verden og er kjent for prosjekter av høy kvalitet. Vi er veldig spent på hvordan de vil løse dette oppdraget, sier Isak Oksvold.

Han er miljøsjef i Aspelin Ramm, som sammen med Vedal og eiendomsselskapet Schweigaards gate 34 er byggherrer gjennom selskapet Landbrukskvartalet Utvikling AS.

Baumschlager Eberle har tidligere utmerket seg med blant annet et kontorbygg som uten verken varmeanlegg eller mekanisk ventilasjon, gir en konstant innetemperatur på 22 til 26 grader. Året rundt. Materialenes samspill med omgivelsene sørger for jevn temperatur.

46 av 50 forbildeprosjekter valgt ut

Ambisiøse energiløsninger er hovedårsaken til at FutureBuilt løfter fram Landbrukskvartalet som et såkalt forbildeprosjekt.

Organisasjonen FutureBuilt har som mål er å få fram 50 norske forbildeprosjekter, hvis formål er å redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen områdene transport, energibruk og materialbruk.

FutureBuilt skal være en læringsarena og utstillingsvindu for utbyggere, arkitekter, rådgivere, entreprenører, kommuner og brukere. FutureBuilt består nå av 46 prosjekter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065