23948sdkhjf

Rekruttering av kvinner i bygg: - Dette er bare starten!

Over 100 deltagere samlet seg på onsdag for BNLs konferanse om hvordan man kan få flere kvinner inn i byggebransjen.

I norsk byggenæring finnes det kun mellom 8 og 9% kvinner. På fagarbeidersiden er det kun 2%.

Dette er bakgrunnen når BNL inviterer til konferanse på Næringslivets Hus denne uken. Hvordan skal man kunne endre denne trenden?

– Dette har vært en spennende dag som har resultert i mange gode, konkrete råd om hvordan vi skal få flere kvinner inn i vår næring. Dette er bare starten, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL i en melding.

Blant foredragene fikk likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm æren av å starte arrangementet. Hun ga honnør til BNL for å ta opp temaet til debatt:

– Dere treffer tidsånden når dere setter kjønnsbalanse på agendaen og utfører et viktig samfunnsoppdrag når dere har tenkt å gjøre noe med dette, sier Bjurstrøm.

Bjurstrøm refererte til at arbeidsvilkårene i flere deler av arbeidslivet blir enda jevnere for både kvinner og menn, dersom man får til en bedre kjønnsbalanse, heter det i en melding på BNLs hjemmesider.

–Det har vært mange engasjerende og spennende innlegg fra scenen i dag. Byggenæringen har mange gode forbilder som viser at det er mulig å lykkes for kvinner i næringen. Samtidig må vi sikre at de kvinnene som er her, møtes med respekt og likeverd. Alle må ha like muligheter til å gjøre en god jobb. Sammen har vi et ansvar for å skape et inkluderende miljø hvor alle kan være seg selv fullt ut, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

–Vi erkjenner at næringen har en jobb som må gjøres og den må vi gjøre sammen, sier Jon Sandnes i BNL

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109