23948sdkhjf

Avansert og rimelig visjonssystem

Et nytt visjonssystem fra OnRobot trenger bare å ta ett bilde for å kalibrere og gjenkjenne deler og har autofokus for å kunne jobbe på forskjellige avstander innenfor samme applikasjon.

Ifølge OnRobot er Eyes et avansert og rimelig 2.5D-visjonssystem som gir dybdesyn og delegjenkjenning til alle ledende robotarmer. Det tilbyr sømløs integrasjon, kalibrering ved hjelp av bare ett bilde, samt intuitiv programmering – alt dette helt uten kompleksiteten til eksisterende visjonssystemer. Eyes kan monteres fleksibelt både på robothåndleddet eller eksternt, noe som gjør det ideelt for nesten alle slags ustrukturerte applikasjoner som trenger synsstyring.


Erstatter rigide systemer

Robotarmer blir ofte satt til å plukke elementer som har forskjellige orienteringer, former og størrelser. For å oppnå konsistent posisjonering, benytter produsentene ofte fiksturer, skålmatere og annen maskinvare. Ifølge OnRobot gjør det løsningene dyrere og mer komplekse og fører til rigide applikasjoner som mangler evnen til å plukke opp forskjellige gjenstander på en enkel måte, eller oppnå korte omstillingstider.

– En betydelig del av kundebasen vår ønsker å ikke å være bundet til en fast inngangsposisjon for et produkt som de ønsker å plukke, sier Enrico Krog Iversen, adm. direktør i OnRobot. – De ønsker mer enn noe annet å bli kvitt kompliserte, klumpete og dyre delematere og fiksturer for å oppnå dette, men inntil nå har de opplevd at visjonssystemer er utenfor rekkevidde, fortsetter Krog Iversen, som hevder at deres nye Eyes visjonssystem endrer alt dette.


Trenger bare å ta ett bilde

I motsetning til andre visjonssystemer på markedet, trenger Eyes bare å ta ett bilde for å kalibrere og gjenkjenne deler, og har autofokus for å kunne jobbe på forskjellige avstander innenfor samme applikasjon.

OnRobots mener Eyes er ideell for sortering av et bredt utvalg av gjenstander eller for betjening av CNC-maskiner med metalldeler som er definert av den ytre formen, samt mange andre plukk-og-plassér-applikasjoner hvor orienteringen er viktig. Eyes tilbyr også dybdesyn innenfor det rimelige 2.5D-visjonssystemet som er enkelt å ta i bruk.

– 2.5D viser seg raskt å være den perfekte teknologien for synsstyrte applikasjoner, hevder Krog Iversen. – Sammenlignet med 2D tilfører det ikke bare informasjon om lengden og bredden, men også om høyden til den aktuelle delen, noe som er ideelt når gjenstandene kan variere i høyde eller hvis de må stables, legger han til.

Eyes kan enkelt monteres på robothåndleddet eller eksternt, og integreres sømløst med alle ledende samarbeidende og lette industrirobotarmer gjennom OnRobots One System Solution, et enhetlig grensesnitt for mekanikk og kommunikasjon basert på selskapets Quick Changer, som nå er en integrert del av alle produktene fra OnRobot.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11