23948sdkhjf

PostNord stevner Bane NOR for avtalebrudd

Blir kastet ut av sin terminal i Bergen i løpet av to år. Stevner Bane NOR Eiendom AS for urettmessig oppsigelse.

- Vi fikk riktig nok et muntlig varsel i november, men dette kom som lyn fra klar himmel. Nå ser vi oss nødt til å stevne Bane NOR Eiendom AS for retten. Vi har en uoppsigelig festekontrakt frem til 1. januar 2031.

Det sier Ole Andreas Hagen, markeds- og kommunikasjonsdirektør i PostNord Norge, i en melding i ettermiddag.

Det var 10. desember at PostNord fikk brev om at festeavtalen var sagt opp med virkning fra 1. januar 2022. Bane NOR Eiendom AS er heleid av Bane NOR, som har ansvar for jernbanens infrastruktur i Norge.

Bakgrunnen er at da Stortinget vedtok inneværende Nasjonal Transportplan, ble det bestemt at man skulle utvikle Nygårdstangen godsterminal i Bergen innenfor det eksisterende areal. Slik at den kan fungere inntil man finner et nytt sted for godsterminalen utenfor Bergen sentrum.

- Vi har deltatt på en rekke møter med Bane NOR for å utvikle og diskutere nye løsninger inne på terminalområdet. Vi har bl.a. deltatt på idemyldringsmøter og det har også vært diskusjoner omkring et nytt felles terminalbygg inne på området, slik at vi og Schenker kunne fortsette driften på terminalområdet. Senest i oktober i fjor hadde vi møte i Bergen med bl.a. Bane NOR. Vi føler at vi er blitt holdt for narr i denne prosessen, opplyser Hagen.

PostNord mener en relokalisering utenfor dagens terminal vil medføre store ekstrakostnader . Det kan også vise seg å bli en feilinvestering, avhengig av hvor Bane NOR og politikerne bestemmer seg for en ny permanent lokalisering av jernbanens godsterminal.

-Vi kan ikke gå til vår eierne og be om flere hundre millioner kroner til å bygge en ny terminal på et så usikkert grunnlag og med en så kort frist. Det blir helt useriøst, sier Hagen.

Ifølge PostNord har Bane NOR har nektet PostNord innsyn i analysen som ligger til grunn for beslutningen om å si opp leieavtalen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219