23948sdkhjf

Optimera får nytt sentrallager

Anthon B Nilsen Eiendom har inngått en avtale med byggevarekjeden Optimera om å bygge et nytt sentrallager for kjeden i Vestby Øst Næringspark.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 200 utsalgssteder, 2200 ansatte og over 12 milliarder i omsetning. Virksomheten omfatter kjedene Flisekompaniet og Montér, samt Optimera Byggsystemer. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har mer enn 180.000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Første bygget på ny tomt

Det kombinerte kontor- og lagerbygget blir på 23.000 kvm og vil ifølge en pressemelding huse «et meget avansert automatlager» for effektiv drift. Optimera-bygget blir det første bygget på Anthon B Nilsen Eiendoms 180 mål store tomt i Vestby Øst Næringspark – et område som selskapet fremhever er spesielt godt egnet for logistikkbygg grunnet den sentrale plasseringen langs «sydaksen» mellom Svinesund og Oslo.

Anthon B Nilsen Eiendom har lang erfaring i å utvikle moderne og effektive lager- og logistikk-eiendommer og har de seneste årene utviklet næringsbygg med et samlet areal på mer enn 100.000 kvm i Osloregionen. Selskapets tomt på Vestby vil med gjeldende regulering kunne bebygges med ytterligere 50.000 kvm i tillegg til Optimera-bygget som ventes ferdigstilt sen høst 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094