23948sdkhjf

Konsolidering i liten, men viktig logistikksektor

Stort internasjonalt fond har kjøpt majoriteten av Glacio-gruppen, som består av Glacio Rakkestad AS, Glacio Fredrikstad AS og K&S Termotransport AS.

I Norge er 3PL for kjøl og fryselager preget av få og relativt små selskaper.

Østfold-baserte Glacio-gruppen, med lager både på havnen i Fredrikstad og inne på Rakkestad, samt egen transportvirksomhet med K&S Termotransport basert i Sarpsborg, er en av de største.

Nå er de oppkjøpt (majoritetseierskap) av Arcus Infrastructure Partners, som er en uavhengig fondsforvalter som utelukkende satser på langsiktige investeringer i europeisk infrastruktur.

Og det er åpenbart en fremoverlent investering. I en pressemelding påpeker Espen Karlsen, konsernsjef og medgrunnlegger av Glacio, de strategiske fordelene.

- Med Arcus som majoritetsaksjonær, med sin investeringsekspertise og brede europeiske kjølekjedenettverk, ser vi en mulighet til å utvikle og utvide vårt tilbud innen fleksible og presise kjølekjedeløsninger. Målet er at Glacio-gruppen skal være førstevalget blant leverandører av kjølelager og -logistikk i Norge.

Med Arcus på laget blir Glacio blir også en del av plattformen Constellation Cold Logistics, som er en allianse av europeiske aktører innen kjølelager og -logistikk.

Det opplyses at Arcus forvalter intet mindre enn 14 milliarder euro, og har aktivt eierskap flere ledende europeiske foretak innen transport, energi og telekommunikasjon.

OBS! I tillegg satser Arcus visstnok spesielt på mellomstore i disse sektorene, som de tror kan videreutvikles gjennom aktivt eierskap.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063