23948sdkhjf

Stor Abax-leveranse til Skagerak Energi

Elektroniske kjørebøker: Abax vant anbudskonkurransen om levering til Skagerak Energi AS.

Abax, med hovedkontor i Larvik, er ett av de ledende selskapene i Europa innen telematikk og IOT-segmentet og kontrakten med Skagerak Energi ble vunnet gjennom en anbudskonkurranse der fire tilbydere deltok.

Ifølge Abax var det mange tildelingskriterier, med rundt 70 ulike punkter en potensiell leverandør skulle levere på. Disse var fordelt på funksjonelle krav, ikke funksjonelle krav, leveringsevne, økonomi med mer. I tillegg er det en rekke andre krav som stilles til en potensiell leverandør, som samfunnsansvar, HMS, ytre miljø og kvalitet.

Leveransen omfatter hele 400 enheter til konsernets kjøretøyer.

Utmerket seg i forhold til kostnader og teknisk løsning

Åsmund Gusfre er fagansvarlig for anskaffelser i Skagerak Energi og forklarer hvilke krav selskapet stilte en leverandør av elektroniske kjørebøker i anbudet:

– Leveransen skal dekke Skagerak Nett sitt behov for flåtestyringssystem med sporing av transportmidler og utstyr. I tillegg skal systemet inneholde kjørebok som ivaretar likningsmyndighetenes krav til dokumentasjon for ansattes kjøring med selskapets transportmidler. I tillegg skal løsningen ha mulighet for API for kommunikasjon til Skagerak Netts fagsystem, sier Gusfre, som opplyser at Abax utmerket seg i forhold til kostnader og teknisk løsning som tilfredsstiller Skagerak Nett sine krav til flåtestyringssystem og kjørebok. Løsningen har i tillegg et enkelt brukergrensesnitt for kjøretøyadministrasjon.

Skagerak Energi AS

Skagerak Energis virksomhet er konsentrert om produksjon, omsetning og overføring av elektrisk kraft og annen energi, samt virksomhet i tilknytning til dette. Konsernet har cirka 630 ansatte, en gjennomsnittlig kraftproduksjon på cirka 6 TWh, over 200.000 nettkunder og en omsetning på cirka 3 milliarder kroner. Skagerak selger ikke kraft til sluttbruker, men er medeier i kraftomsetningsselskapet Fjordkraft.

Kjernevirksomhetene er samlet i de tre heleide datterselskapene Skagerak Nett, Skagerak Kraft og Skagerak Varme. Skagerak Energi eier betydelige andeler i Air Liquide Skagerak, Fjordkraft og Laugstol.

Skagerak Energis eiere er Statkraft Industrial Holding AS (66,62%) og kommunene i Grenland (33,38%).

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.142