23948sdkhjf

Togaktør i Sverige velger også Basefarm

Togselskapet MTR Nordic AB drifter tog- og tunnelbanetrafikk i Stockholm. Nå legger selskapet all IT-driften til Basefarm.

Basefarm, med hovedkontor i Nydalen i Oslo, har spesialisert seg på skybasert samfunns- og virksomhetskritisk IT-drift og big data-analyse.

MTR Nordics drifter pendlertog og tunnelbanen i Stockholm. Selskapet kjører i tillegg hurtigtoget MTR Express mellom Gøteborg og Stockholm.

MTRs virksomhet har totalt 40.000 medarbeidere og over 12 millioner daglige passasjerer i Sverige, Hongkong, Storbritannia, Australia og Kina.

I en pressemelding fremkommer det at den nye avtalen gjelder det svenske datterselskapet inkludert verkstedsvirksomheten MTR Tech. Bakteppet er en vekst i antall togpassasjerer som skaper ytterligere krav til feilfri drift.

I forbindelse med utløp av en tidligere IT-driftsavtale, så MTR etter en partner som kunne ta et større ansvar, håndtere høye sikkerhetskrav og bidra aktivt til utviklingen av MTR.

– Vi så at Basefarm kunne henge med svingene i vår raske utvikling og matcher virksomheten vår godt. Det veide også positivt at IT-selskapet også har et eget team som bare fokuserer på IT-sikkerhet, sier Björn Ununger, Head of IT operations i MTR om valget av sin nye partner.

Avtalen er for tre år med opsjon på forlengelse. Basefarm skal i løpet av første kvartal 2020 bygge opp en fleksibel, moderne IT-infrastruktur tilpasset kravene til MTR.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109