23948sdkhjf

Dansker leverer robotanlegg til SalMar

BILA skal automatisere sortering, pakking og palletering for en av verdens aller største lakseprodusenter med et årlig produksjonsvolum på mer enn 150 000 tonn laks.

Danmark er stengt for korona, men åpent for forretninger.

I en fesk pressemelding forteller Danmarks største automasjonshus BILA at selskapet nettopp landet en kjempeordre til den norske lakseindustrien.

SalMar vil bygge en ny fabrikk med det klingende navnet InnovaNor i Senja kommune. Målet er å sette nye standarder for innovative og effektive løsninger i lakseindustrien.

Danske BILA bidrar på sin side med et innovativt sorterings- og pakkeanlegg som skal håndtere flere tusen tonn med laks.

Den nye fabrikken til SalMar forventes altså å bli en av verdens mest effektive laksefabrikker, der kombinasjonen av maksimal automasjon og innovasjon er ingrediensene for suksess.

BILAs helautomatisert palleteringsløsning ble første gang implementert av BILA hos en kunde i 2019, også i laksebransjen, og nå er det igjen bevist at konseptet gir kundene store muligheter. Fabrikken forventes å være driftsklar i midten av 2021.

- Vi er stolte over at SalMar valgte oss som samarbeidspartner til den nye ambisiøse InnovaNor-fabrikken. SalMar er bransjeledende når det gjelder produktivitet og effektivitet og setter standarden for fremtiden, sier Jesper Højmark Pedersen, Market Unit Manager

- Svært mange leverandører viste interesse for å levere palleteringsløsningen ved InnovaNor. BILA bidro konstruktivt til å utarbeide et robust og ikke minst dynamisk system for å kunne imøtekomme SalMar sine krav til palleteringsanlegget», sier Ole Meland, teknisk sjef i SalMar AS.

Danskene er som kjent ekstra sterke på robotisering. Konsernet BILA A/S ble stiftet i 1988 og hjelper industrien med produksjonsoptimalisering ved hjelp av automasjonsløsninger, normalt ved hjelp av logistikkløsninger, industriroboter og samarbeidende roboter. Virksomheten har eget verksted, der de utvikler og konstruerer spesialverktøy til robotanleggene. Mer enn 350 medarbeidere fordelt på forskjellige adresser i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, USA og England. Til nå har BILA levert mer enn 2000 automasjonsløsninger til industrien i Europa og USA.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078