23948sdkhjf

Kardex får majoritetsandel i Robomotive

Kardex har ervervet majoritetsandelen i Robomotive og utvider med det sitt utvalg av tjenester for ordreplukking.

Nederlandske Robomotive ble grunnlagt i 2011 og utvikler og implementerer smarte robotteknologier. Selskapets løsninger etterligner menneskers adaptive øye- håndkoordinasjon ved hjelp av roboter, 3D-kameraer, gripere og smarte programvarealgoritmer. Denne kombinasjonen av program- og maskinvare hevdes å gjøre det mulig å gjenkjenne, lokalisere og gripe gjenstander uten behov for avanserte læringsprosesser.

Med denne investeringen utvider Kardex sitt utvalg av tjenester for ordreplukking.

– Med Robomotives teknologi kan vi møte et viktig strategisk punkt innen fremtidens intralogistikk. Automatisk ordreplukking i full skala, men også for plukking av varer, vil spille en stadig viktigere rolle i distribusjons- og produksjonslogistikk. Sammen med Robomotive kan vi legge til helintegrerte, automatiserte plukkløsninger til vår portefølje, sier Jens Fankhänel, adm. direktør i Kardex.

Strategisk partnerskap

Med sine standardiserte produkter «Pickmate» for palletering og depalletering av blandede bokser og «ItemPicker» for individuell tilgang til små artikler, har Robomotive allerede implementert mange applikasjoner i logistikkbransjen.

– Med Kardex har vi fått en strategisk partner som er hjemme i logistikkmiljøet. Kardex´ produkter og Robomotives teknologi kompletterer hverandre perfekt og lager løsninger for helautomatisert vareplukking. Våre applikasjoner vil dermed få et verdensomspennende salgs- og servicenettverk. Jeg er også spesielt glad for at Robomotive kan opprettholde sin entreprenørånd og innovative styrke, sier Michael Vermeer, grunnlegger og adm. direktør for Robomotive.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11