23948sdkhjf

Bygger Nord-Norges største logistikksenter

Det nye logistikksenteret som Posten og Bring skal etablere i Breivika skal så klart mot slutten av neste år.

Moderne og bærekraftige løsninger får en sentral rolle i det nye anlegget som blir etablert på Postens tomt i Breivika.

Les også: Stor driftsomlegging midt under koronakrisen

Logistikksenteret blir en del av Postens nettverk for brev-, pakke- og godshåndtering. Prosjektet i Tromsø er totalt på 8.300 kvm og består av godshall, postterminal og administrasjon. Dette vil være det største logistikksenteret i Nord-Norge. Anlegget skal etableres på en tomt på totalt 33 mål, hvor det også skal etableres ny kai for M/S Norbjørn.

Gode miljøløsninger

Kontrakten med Posten Eiendom er en totalentreprise på over 200 millioner kroner inkl. mva. Dette er den første logistikkterminalen Econor AS bygger for Posten og Bring.

– Vi er meget tilfreds med at byggingen av dette nye anlegget skal utføres av Econor AS som vi oppfatter som en solid og seriøs aktør i Nord-Norge. Bærekraftige løsninger er viktig for Posten og Bring. Bygget blir BREEAM-sertifiseres og det legges vekt på gode miljøløsninger. Vi får i samarbeid med Tromsø Havn gode fasiliteter for vår skipstrafikk til/fra Svalbard, sier Torstein Stormo, regionsdirektør i Posten.

Når anlegget er ferdig blir det arbeidsplass for 230 ansatte og 75 biler skal ha sitt utgangspunkt fra logistikksenteret. Det skal også installeres et nytt moderne sorteringsanlegg. Det legges opp til økt bruk av fossilfrie biler og det er beregnet en reduksjon i CO2-utslipp med 93 tonn som følge av samordnet transport mellom dagens virksomheter.

Gjennom utbyggingsavtale vil også Posten bidra til kommunens oppgradering av Stakkevollveien og etablering av ny fylkesvei 59.

Byggearbeidene starter i andre halvår og logistikksenteret skal være driftsklart i slutten av 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.222