23948sdkhjf

152 tonn på kroken

På havneområdet i Esbjerg har Blue Water Shipping tatt i bruk verdens største reachstacker.

Esbjerg ligger på vestkysten av Jylland og er en svært populær utskipingshavn for blant annet danske vindmølleprodusenter.

Les også: Stortruck-guru Björn har byttet beite

For Blue Water Shipping oppfyller verdens største reachstacker et gammelt ønske om fleksible løft helt i den tyngste enden av skalaen. Som et alternativ til kraner skal den ombygde Konecranes 4545 reachstackeren hjelpe til med de største løftene av vindmølletårn, naceller, rammer og konstruksjoner i et tett samspill med andre heavy duty-maskiner.

– Nå kan vi selv ta hånd om de tyngste løfte- og transportoppgavene ved at vi kombinerer maskinene våre til de forskjellige oppgavene, forteller Søren Messmann, leder for havneservicedivisjonen i Blue Water Shipping. – Vi kan for eksempel løfte opp til 250 tonn med den nye reachstackeren i den ene enden og en av våre 100 tonns reachstackere i den andre, eller kjøre med ekstremt tungt gods hengende på kroken, fortsetter Messmann.

Lang erfaring med heavy duty

Verdens så langt største reachstacker er levert av N.C. Nielsen A/S – Danmarks største leverandør av gaffeltrucker, terminaltraktorer og spesialmaskiner. Selskapet er importør og forhandler av både Linde, Terberg, Combilift, SMV Konecranes og Baumann, og har i tillegg lang erfaring med kundespesifikke spesialløsninger til vindmøllebransjen. Basert på dette tilbyr selskapet en egen serie med «NCN Heavy Duty» som blant annet består av reachstackere med løftekapasitet på henholdsvis 85, 100, 110 og 152 tonn, i tillegg til verdens sterkeste teleskoptruck med en løftekapasitet på 75 tonn.

Godt samarbeid

Den nye gigantstackeren er et resultat av et målrettet utviklingsarbeid mellom N.C. Nielsen og Blue Water Shipping. Store krav til maskinens ytelse skulle oppfylles, og de tekniske spesifikasjonene ble definert i samarbeid med Blue Water Shippings kunder i vindmøllebransjen. De stadig større og tyngre vindmølledelene, underlagets bæreevne, nye løftetyper og et ønske om at kroken skulle kunne nå helt ned til bakken var blant de tekniske utfordringene.

– Vi har hatt et åpent, felles og konstruktivt utviklingsarbeid med en mengde ideer på bordet. N.C. Nielsen har vært flinke til å ta tak i disse og få dem omsatt til tekniske løsninger. Utgangspunktet har vært at det ikke er noen begrensninger, og denne tankegangen flytter grensene for hva det er som er mulig, mener Søren Messmann fra Blue Water Shipping.

Teknisk direktør Per T. Nielsen i N.C. Nielsen forteller at det meste er oppskalert i forhold selskapets andre heavy duty-maskiner.

– Sammen med våre ingeniører og konstruktører har vi jobbet intenst med å finne formelen til verdens største reachstacker. Det har lykkes i et innovativt samarbeid med Blue Water Shipping, der vi har vært nødt til å oppfylle de tekniske spesifikasjonene og imøtegå veldefinerte ønsker om maskinens formål. Det handler om å gjøre det kompliserte enkelt, konkluderer han.

NCN 152 330 TH

Løftekapasitet: 152 tonn på kroken
Egenvekt: 121 tonn
Bredde: 4,9 meter
Lengde: 15 meter (med nedslått bom)
Akselavstand: 11,2 meter
Løftehøyde: 15,4 meter
Dekkhøyde: 2,1 meter

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078