23948sdkhjf

Helelektrisk Transit i 2021

Ford elektrifiserer - viste helelektrisk 2-tonns Transit og flere hybrider.

I alt annonserte Ford hele 16 elektrifiserte nyttekjøretøy og personbiler tirsdag 02. april.

Les også: Stor driftsomlegging midt under koronakrisen

Helelektrisk Ford Transit

En prototype av den nye helelektriske 2-tonns Transit ble også vist frem på «Go Further»-arrangementet.

Skal redusere driftskostnadene

Denne settes i produksjon i 2021 og skal i tillegg til å være nullutslippsbil med mindre støy, også gi bedriftene reduserte driftskostnader, sier Ford.

"Varebilen er utviklet for å innfri behovene til de som frakter varer i urbane miljøer."

Den blir tilgjengelig med flere karosserier og skal alltid være oppkoblet.

Tilstrekkelig rekkevidde

Det elektriske drivverket er utviklet for å ha tilstrekkelig rekkevidde for bruk til de fleste oppgaver og under alle slags værforhold, heter det i pressemeldingen fra Ford.

Og med de ordene hører det ut som Ford har siktet seg inn på samme segment som Volkswagen med E-Crafter og Mercedes-Benz med E-Sprinter.

Les også: Lean med Six Sigma gir større muligheter

Mer produktivt

Nye elektrifiserte kjøretøy, inkludert den helelektriske Transiten, online-tjenester og strategiske partnerskap skal bidra til enda større produktivitet for Ford sine nyttekjøretøykunder i Europa.

En rekke nyttekjøretøy-nyheter ble presentert på Fords «Go Further» - arrangement i Amsterdam.

Transit Custom ladbar hybrid

Ford lanserte også Ford Transit Custom ladbar hybrid, en forhjulsdreven bil som drives av en elektrisk motor/generator med en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke.

Fords 1.0-liters EcoBoost bensinmotor fungerer utelukkende som en rekkeviddeforlenger, som lader batteriet på de turene der lading fra strømnettet og regenerering av bremseenergi ikke gir tilstrekkelig rekkevidde.

Les også: 0,12 liter på mila - men bare om du lader

Pene tall

Nye Transit Custom ladbar hybrid skal ifølge Ford ha et antatt CO2-utslipp på 75 g/km og et forbruk på 0,33 l/mil.

EcoBlue hybrid

Ford lanserte også EcoBlue hybrid med 48-volts mild hybrid-teknologi som skal egne seg i byer eller for kjøring med mye start- og stopp.

Den er tilgjengelig på 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom fra midten av 2019. Med EcoBlue Hybrid er Ford første ute med denne teknologien i disse segmentene.

EcoBlue hybrid-teknologien gir 3 % lavere drivstofføkonomi sammenlignet med en tilsvarende 2-liters EcoBlue dieselmodell. Ved bykjøring, med mye start og stopp, kan forbruket reduseres med så mye som 8 % ifølge Ford.

El-transit i dag:

Ford tilbyr i dag sammen med StreetScooter en helelektrisk varebilløsning for såkalte «last mile»-leveringer. Den Transit-baserte StreetScooter WORK XL blir bygget på Fords fabrikk i Köln i Tyskland.
Den er for tiden i drift hos Deutsche Post DHL.
I løpet av året vil WORK XL-kjøretøy være med i pilotprogrammer i en rekke virksomheter i Tyskland, Nederland og Belgia.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125