23948sdkhjf

Åpen Industri 4.0-allianse

Et nytt samarbeidsprosjekt vil fremskynde digitaliseringen av produksjonsindustrien.

Et stort antall europeiske selskaper innenfor maskinteknikk, industriell automasjon og programvare har inngått et samarbeid for å fremskynde digitaliseringen av produksjonsindustrien. Grunnleggerne av Open Industry 4.0 Alliance inkluderer Beckhoff, Endress + Hauser-gruppen, Hilscher, ifm, Kuka, Multivac og SAP.

Samarbeidet er åpent for alle selskaper og blant de andre medlemmene finnes allerede Balluff Group, Gebhardt Fördertechnik, Pepperl + Fuchs, Arvos, Schmidtsche Schack, Samson og Wika Alexander Wiegand.

Medlemmene vil skape et standardisert og åpent økosystem som kan brukes i svært automatiserte fabrikker og anlegg. Logistikk og tjenester bør også være en del av økosystemet. Samarbeidet vil tilby alternativer til proprietære separate løsninger og gjøre det lettere for europeiske produksjonsbedrifter i alle størrelser å digitalisere driften.

Skal snakke samme språk

Målet er at 80 prosent av alle maskiner i en smart fabrikk skal kunne snakke samme språk. For å oppnå dette vil man blant annet utarbeide et såkalt Open Industry 4.0 Framework, som er basert på eksisterende standarder som IO-Link, OPC UA og RAMI.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.205