23948sdkhjf

PostNord girer kraftig opp på Langhus

Utvider med 10.000 kvadratmeter. - Dette er en av våre største investeringer i den fem-årsperioden vi er inne i, sier Ole A. Hagen.

PostNord-terminalen på Langhus var supermoderne og en kjempeinvestering da den åpnet for bare noen år siden, i 2014. Arealet var da på 12.000 kvadratmeter.

Så når PostNord nå forteller at de utvider med 10.000 kvadratmeter, med arbeidsoppstart i disse tider, er det jo snakk om nesten en dobling.

- Ja. Dette betyr mye for oss i Norge, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen - Dette er en viktig forutsetning for å ta en sterk posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig - og blir også mer robuste med både Alfaset og Langhus som kan produsere store volumer.

På et pressemøte for et halvt år siden antydet PostNord-ledelsen at selskapet frem til 2025 regner med å investere en millard kroner i infrastruktur for å møte endringene i logistikkmønstrene.

- Er det dette vi ser starten på nå, Hagen?

- Dette er en av våre største investeringer i den fem-årsperioden vi er inne i - og viser også at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger.

Satsingen på Langhus vil øke kapasiteten i Norge til 250.000 pakker per dag. Samtidig vil utbygging av sorteringsanlegget gi mer automatisert terminalhåndtering og gi bedre leveringspresisjon.

Totalt skal det altså bygges ut 10 000 m2. Utbyggingen starter i Q2 2019 og skal stå ferdig Q3 2020. PostNord-ledelsen forventer at den nye terminalen skal være godt innkjørt til Black Friday og julehandelen i 2020..

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25