23948sdkhjf

Volkswagen åpner karbonnøytralt datasenter i Rjukan

Miljøvennlig energi og effektiv kjøling tiltrekker store aktører til Norden.

Rjukan/18. juni 2019: Volkswagengruppen åpner nå et nytt, klimanøytralt datasenter på Rjukan. Anlegget er bygget på bare seks måneder, i samarbeid med den norske partneren Green Mountain, meldes det på Møller Mobility Groups nettsider.

Les også: Stor driftsomlegging midt under koronakrisen

Den maksimale effekten på 2750 kilowatt vil bli brukt av Volkswagen og Audi til høytytende servere, som prosesserer krevende beregninger i den digitale kjøretøyutviklingen.
Dette inkluderer simuleringer av krasjtester og virtuelle vindtunelltester.

Green Mountain

Datasenteret på Rjukan er bygget av Green Mountain, som har spesialisert seg på å levere datasenterkapasitet til internasjonale selskaper.

– Vi er veldig stolte av den tilliten Volkswagengruppen viser oss, sier Tor Kristian Gyland, administrerende direktør i Green Mountain.
– Vi er trygge på vår strategi med å drifte fleksibel datakapasitet av topp kvalitet ved bruk av utelukkende fornybar energi, avslutter Gyland.

– Vi støtter digitaliseringen på alle områder innen Volkswagengruppen. Med nye teknologier og digitale samarbeidsformer øker behovet for datakraft i selskapet. Derfor øker vi stadig kapasiteten vår, sier Mario Müller, sjef for IT-integrasjon og tjenester i Volkswagengruppen. –

Les også: Lean med Six Sigma gir større muligheter

Bærekraftig

For Volkswagen er både økonomiske faktorer og bærekraft sentrale aspekter. Det nye datasenteret i Norge innfrir begge. Driften er konstnadseffektiv og helt klimanøytral, legges det til.

God tilgang på miljøvennlig energi

Lokalisering av datasentre i de nordiske landene er gunstig på grunn av den gode tilgangen på miljøvennlig energi, og omgivelser som kan brukes til effektiv kjøling.

Det klimanøytrale datasenteret Volkswagengruppen allerede driver på Island (Reykjanesbær) er av omtrent samme størrelse som det norske senteret som nå åpnes, noe som sparer mer enn 6200 tonn CO2 per år.

Volkswagen drifter også datasenter «innenfor fabrikkgjerdene», ved mange av sine nasjonale og internasjonale anlegg. Her brukes beregningskraften primært til forretningskritiske funksjoner, som produksjon, logistikk og salg. Volkswagen stiller høye krav til energieffektivitet også i disse datasentrene. Tiltak som indirekte fri kjøling, justering av kaldtvannstemperaturer og utstrakt bruk av energisparende systemer sørger for energieffektive datasenter også på sentraleuropeiske breddegrader.

Vannkraftdrevet:

Datasenteret vil drives med 100% fornybar norsk vannkraft – noe som sparer mer enn 5800 tonn CO2 per år.
Volkswagengruppen vil bruke datakraften i det digitaliserte utviklingsarbeidet av personbiler fra Volkswagen og Audi.
Volkswagen fokuserer på økonomiske og miljømessige faktorer i utbyggingen av datakapasiteten – et annet klimanøytralt senter er allerede i drift på Island.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111