23948sdkhjf

Ny leder for Sopra Steria Business Consulting

Lillian Røstad er ny leder for forretningsrådgivning i Sopra Steria. Hun tar med det plass i den norske og skandinaviske konsernledelsen.

Avdelingen har vokst kraftig de siste årene, med stadig flere kunder som digitaliserer sin virksomhet. Å hjelpe kundene med å ta de rette valgene, er blant de viktigste oppgavene Røstad jobber med.

Les også: Stor driftsomlegging midt under koronakrisen

– Vi må vise kundene hva de tjener på å ligge i forkant av utviklingen. Sopra Sterias store styrke er at vi kombinerer teknologiinnsikt med forretningsforståelse. Dette gjør oss til en naturlig digitaliserings- og transformasjonspartner for alle virksomheter, sier Røstad.

Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, har store forventninger til den videre utviklingen av Business Consulting under Røstads ledelse.

– Lillian er en av landets fremste fagpersoner innen sitt felt, og er i tillegg til dette en fantastisk dyktig leder. Jeg er utrolig glad for at det er nettopp henne som skal ta denne avdelingen videre, sier han.

Tung sikkerhetsbakgrunn

De siste årene har Røstad ledet arbeidet med informasjonssikkerhet i Sopra Steria. Hun er dessuten styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) og førsteamanuensis ved Universitet i Oslo.

Frem til i fjor satt hun i regjeringens sikkerhetsutvalg for IKT – også kjent som Holte-utvalget. Hun har også vært sikkerhetssjef i Lånekassen og forsker i SINTEF IKT.

Én av Norges fremste tech-kvinner

Røstad har bygget opp statens kompetansemiljø for informasjonssikkerhet i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). I perioden 2008 til 2018 var hun førsteamanuensis ved NTNU, der hun har avlagt sin doktorgrad i informasjonssikkerhet og helseinformatikk.

Les også: Lean med Six Sigma gir større muligheter

I mars i år kåret Abelia og ODA-nettverket for tredje gang på rad Lillian Røstad til én av Norges 50 fremste kvinner på teknologifronten.

Røstad tar over etter Leon Engesæth, som fortsetter i Sopra Steria Business Consulting som nestleder.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Sopra Steria

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering.

Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift.

Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 44000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 4,1 milliarder euro i 2018. I Skandinavia selskapet 2100 medarbeidere og en årlig omsetning på 2,9 milliarder kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.113