23948sdkhjf

16 kilo på strak arm

Universal Robots utvider sine samarbeidende robotløsninger med en cobot med høy nyttelast.

UR16e kombinerer en høy nyttelastkapasitet på 16 kilo med en rekkevidde på 900 mm og stillingsrepeterbarhet på +/- 0,05 mm, noe som ifølge Universal Robots (UR) skal gjøre den ideell til å automatisere oppgaver som tung materialhåndtering, håndtering av tunge deler og maskinbetjening.

Les også: Jungheinrich investerer i robotteknologi

– I dagens usikre økonomiske klima må produsenter se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige, sier Jürgen von Hollen, president i Universal Robots. – Med UR16e møter vi behovet for en samarbeidende robot som kan takle tunge oppgaver pålitelig og effektivt. Denne lanseringen utvider allsidigheten i produktporteføljen vår betydelig og gir produsenter enda flere måter å forbedre yteevnen, takle utfordringer med arbeidskraft og få virksomheten til å vokse, fortsetter han.

Rask installasjon

UR16e er utviklet på URs e-Series-plattform og i likhet med alle URs samarbeidende roboter kan også UR16e pakkes ut, monteres og programmeres til å utføre en oppgave i løpet av mindre enn en time. Produsenten fremhever at også programmering og integrering er enkel – uavhengig av brukerens erfaring eller kunnskaper.

Den tar liten plass og har en rekkevidde på 900 mm, og kan integreres lett i ethvert produksjonsmiljø uten avbrudd.

Med en nyttelast på 16 kilo eliminerer UR16e ergonomiske og produktivitetsmessige utfordringer i forbindelse med løfting og flytting av tunge deler og produkter.

UR fremhever likeledes at UR16e er robust og pålitelig og ideell for å automatisere høy nyttelast og CNC-maskinbetjeningsprogrammer, deriblant håndtering av flere deler, uten at det går utover presisjonen.

Høy sikkerhet

Som de øvrige samarbeidende robotene i e-Series – UR3e, UR5e og UR10e – har også UR16e innebygde kraftfølere, 17 konfigurerbare sikkerhetsfunksjoner, blant annet stoppetiden og bremselengde som kan tilpasses, og en intuitiv programmeringsflyt. Ifølge UR oppfyller UR16e de mest krevende forskriftene og sikkerhetsstandardene for uhindret menneske-robot-samarbeid, inkludert EN ISO 13849-1, PLd, Kategori 3, og hele EN ISO 10218-1.

Bygget for å gjøre mer

UR hevder å ha skapt et paradigmeskifte for automatisering i industrien. Selskapet mener deres portefølje av samarbeidende roboter har styrket brukernes konkurransekraft og dagens løsning er bygget for å prestere enda mer. I motsetning til tradisjonelle automatiseringsløsninger, som er kostbare, komplekse og farlige, hevder UR at de gir produsenter i alle størrelser det de trenger for å øke automatiseringen med samarbeidende roboter som er enkle å ta i bruk, med intuitiv programmering og null avbrudd i produksjonslinjer eller arbeidsflyt.

I dag har UR mer enn 37000 samarbeidende roboter på jobb rundt om i verden. De utfører tidkrevende og kritiske oppgaver i flere tusen produksjonsmiljøer, bl.a. montering, komponentplassering, polering, palletering, maskinbetjening og skrue- og mutterkjøring. UR+, et åpent økosystem av sertifiserte produkter, og UR Academy, gratis online robotopplæring, gjør det sømløst og kostnadseffektivt å implementere best mulige cobotløsninger for de unike kravene til enhver produksjonsprosess, med rask tilbakebetalingstid, lave totale eierkostnader og høy avkastning på investeringen.

Abonner på din egen utgave av Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219