23948sdkhjf

Skal takle 240.000 kolli på en dag

Onsdag om to uker blir en slags eksamen for PostNords regionsdirektør for Oslo, Frank Uzlastiran.

Årets pakkehøysesong nærmer seg med stormskritt. Vi snakker om Black Friday og Black Week.

- Det estimerte toppdøgnet ser ut til å bli onsdag i uke 49, bekrefter Uzlastiran.

- Beregnede tall viser 235 000-245 000 kolli i region Oslo. Maksimal kapasitet i region Oslo for oss er ca. 280 000 kolli. Kapasiteten er det altså ingenting å utsette på, men utfordringen blir å holde seg til den oppsatte planen.

Sterk vekst på Lørenskog

Hjemleveringsterminalen i Lørenskog har en vekst på ca 70-80 prosent sammenlignet med fjoråret, noe som gjør at flere alternativer er vurdert.

- På bakgrunn av veksten vi ser på Lørenskog leier vi ekstra areal av utleier i perioden. Samtidig er det viktig å være i god dialog med distribusjonsnettet i Oslo inn mot PEAK-perioden, sier Frank.

- Det viktigste grepet blir å nøye planlegge uke, dag og timesproduksjon, og da spesielt uke 49. Også fordelingen av alle trafikker som er på vei mot Oslo blir viktig.

Dette var den største suksessfaktoren i fjor. Det betyr at vi overvåker alle enheter og fordeler de til Alfaset og Langhus etter godsstruktur på enhet og status på avdelingene i region.

PostNord styrker også IT-siden i den mest hektiske perioden. IT-personell og teknikere fra leverandører vil overvåke anleggene 24 timer i døgnet for å minimere nedetid i sorteringsanleggene.

- Og ingen ledere har ferie i perioden, sier Frank.

Han har allerede manet troppene sine, og sett på alternativer dersom noe ikke skulle gå som planlagt.

Plan B

-Vi har en plan B ved stor samtidighet, en nødplan om anlegget skulle stanse og en eskaleringsplan ved driftsforstyrrelser. Alt dette har vi god kontroll på. Daglige statusmøter vil holdes, og informasjon vil sendes ut fortløpende etter behov. Dette for å sikre en fullstendig oversikt. Dialogen mot bemanningsbyråer er også godt i gang med tanke på opplæring og sikring av ekstra kapasitet i perioden.

Regionsdirektøren har tilsynelatende god kontroll og gleder seg til høysesong.

- Totalt sett har vi et godt bilde av det vi skal gjennom, med tirsdag, onsdag og torsdag i uke 49 som de mest kritiske dagene. Vi gleder oss til høysesong, avslutter Frank Uzlastiran.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.228