23948sdkhjf

Frakter gods i fredstid, og stiller med Bring-ansatte i krise, konflikt eller krig

Bring skal også delta på øvinger og trening sammen med Forsvaret.

Nei, dette er ingen 1. april-spøk. Bring er nemlig valgt som Forsvarets leverandør av transporttjenester.

Avtalen innebærer også at Bring blir en del av Forsvarets stående beredskap. Det fremgår av en pressemelding sendt ut mandag morgen.

Dermed endrer kortene seg betraktelig. Det er nemlig første gang Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) har inngått en landeveistransportavtale som også inneholder et beredskapselement.

Hva betyr det?

Jo, i fredstid skal Bring frakte alle typer gods til alle Forsvarets enheter rundt om i Norge. I tillegg til ordinære logistikkleveranser, får Bring ansvaret for mange av Forsvarets spesialtransporter.

Så langt er det jo standard prosedyre. Men så kommer det som for mange kanskje kan fremstå som litt uvanlig:

Avtalen betyr også at Bring skal stille medarbeidere og materiell til disposisjon for Forsvaret ved krise, konflikt eller krig. Bring skal også delta på øvinger og trening sammen med Forsvaret.

- Jeg ser det som en anerkjennelse av Posten og Bring av Forsvaret har valgt Bring som leverandør av transporttjenester. Vi har høy kompetanse og tillit som sammen med kapasitet og terminalstruktur har vært avgjørende for at vi vant kontrakten, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

- For Forsvaret har det vært viktig å ha samarbeidspartnere som kan levere både på pris og kvalitet, og som kan bidra til å videreutvikle Forsvaret som den store logistikkaktøren vi er, sier Petter Jansen, administrerende direktør i FLO.

Avtalen har en varighet på fire år med mulighet for tre års forlengelse, og har en verdi på 50 millioner kroner i året.

Ps: Selv om dette fremlegges som noe nytt, er det ikke helt revolusjonerende. Dengang Posten het Postverket var det også en del av Sivilforsvaret om det ble krig eller krise.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.129