23948sdkhjf

Smart nettbrett: Slik finner du sauer i snøvær

En ny versjon av Panasonic Toughpad FZ-M1 er utstyrt med et termisk kamera som måler bildetemperaturer fra pluss 400 til minus 20 grader.

Det syv tommer store nettbrettet er utstyrt med et FLIR Lepton mikrotermisk kamera som gjør det mulig å ta og behandle termiske bilder der man måtte befinne seg for deretter å knytte de opp mot forretningsapplikasjoner og tilføre datainnhold som for eksempel QR-koder. Kameraet har en oppløsning på 160x120, og kan måle et bildetemperaturområde fra pluss 400 til minus 20 grader (pluss/minus 5 grader).

Ifølge Panasonic er nettbrettet ideelt for en rekke bransjer og bruksområder. Utover varmesøkende funksjonalitet for bruk i for eksempel brannvesenet og i beredskaps- og forsvarssektoren, egner termisk fotografering seg til produksjonslinjekontroll, vedlikehold og kvalitetssikring i logistikkbransjen, olje- og gassindustrien, luftfart, bilbransjen og i byggenæringen.

Det termiske bildebehandlingsprogrammet er utviklet av Panasonic og bygger på 20 års erfaring med hard- og software-løsninger for bedriftsmarkedet. Med programvarealternativene Standard og Pro (sistnevnte krever ekstra lisens) kan brukerne måle høyde, opprette punkter, ta bilder og film, samt tilføye informasjon til bilder som for eksempel QR-koder. Bildene kan enkelt integreres med andre nettbrett fra Panasonic.

Robust

Det mikrotermiske Panasonic Toughpad FZ-M1 er basert på Windows 10 Pro og sjette generasjon Intel Core- eller Atom Core. Det kan konfigureres med tilvalg som strekkodeleser, serieport, 4G og Smartcard.

Enheten har åtte timers batteritid og 16 timers batteritid med hot swap-batterier som enkelt kan byttes under bruk av enheten. Den er værbestandig, lesbar i sollys og kan betjenes.

Nettbrettet er IP65-sertifisert og svært robust. Det er vanntett ned til 180 cm og er i tillegg liten, lett og kompakt. Skjermen er lesbar i sollys og kan betjenes ved berøring med hansker.

Produsenten opplyser at det termiske kameraet også vil bli være tilgjengelig på andre Panasonic-produkter senere i år.

Abonner på Logistikk & Ledelse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063