23948sdkhjf

Bertel O. Steen overtar Opel

Et av Norges aller største "bilhus" vokser dermed ytterligere.

I en pressemelding i formiddag fremgår det at Bertel O. Steen AS skal kjøpe 100 prosent av aksjene i Opel Norge AS, og overtar dermed retten til å importere og selge Opel person- og varebiler i Norge.

– Vi er glade for å overta Opel i Norge. Det er et tradisjonsrikt merke med meget god kvalitet på bilene sine. Vi ser et stort potensial for å styrke posisjonen til Opel i Norge i tiden som kommer, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen.

Kjøpt av Groupe PSA

I 2017 ble Opel kjøpt av franske Groupe PSA. Groupe PSA er Europas nest største bilprodusent med merker som Peugeot, Citroën og DS. Disse importeres til Norge av Bertel O. Steen.

- Vi mener at vi med vår kompetanse innen bilimport og forhandlervirksomhet kan styrke Opel i det norske markedet, sier Bjørn Maarud. Også Opel Automobile GmbH skal være fornøyde med å ha undertegnet avtalen med Bertel O. Steen.

- Bertel O. Steen har en lang fartstid som både importør og detaljist og vi er trygge på at vi sammen vil kunne styrke Opels posisjon i markedet, sier Xavier Duchemin, Managing Director, Sales, Marketing and Aftersales i Opel Automobile GmbH.

100 år siden sist

Bertel O. Steen har samarbeidet med den franske bilprodusenten i 88 år ved å distribuere Peugeot i Norge. I 2015 overtok Bertel O. Steen også import og distribusjon av Citroën.

- Det er både gledelig og spennende med en slik utvikling for Bertel O. Steen. Det er også en avtale med et historisk sus over seg: Da automobilen gjorde sitt første inntog i Norge hadde Bertel O. Steen Opel fram til 1918. Nå gjenforenes vi 100 år senere, forteller konsernsjef Bjørn Maarud.

Avtalen må godkjennes av Konkurransetilsynet og formell overtakelse forventes mot slutten av året.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078