23948sdkhjf

Drømmer om å få Amazon til Fiskum

En ny og 800 dekar stor næringspark i Øvre Eiker er klar, tett inntil E134 mellom Drammen og Kongsberg og myntet på bedrifter med markeder vest for Oslo.

Vestaksen Eiendom står bak Fiskumparken som henvender seg spesielt til industri-, logistikk- og handelsbedrifter. Administrerende direktør Morten Hotvedt legger ikke skjul på at drømmekunden er Amazon.

– Her har vi plass til selskapets varehus for Norge, sier Hotvedt som nå har gitt meglerne startsignal til å lansere parken i markedet.

Ordfører i vertskommunen Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad er begeistret.

– Fiskumparken er det største næringsløftet vi noen gang har gjort i vår kommune. Jeg ser fram til at bedriftene tar i bruk parken, at det etableres arbeidsplasser her og at flere bosetter seg i nærområdet. Her på Fiskum ligger alt til rette, sier ordføreren, og viser fram ferdig av- og påkjøring til E134, utsikten over Eikeren og Fiskumvannet og forteller at her er det klargjorte boligområder, skole, idrettsanlegg og jernbanestasjon rett ved.

Attraktiv for innovative og fremoverlente virksomheter

Ordføreren er spesielt begeistret for Vestaksens fremtidsperspektiv, at parken planlegges for teknologiske nyvinninger som for eksempel selvgående busser.

Morten Hotvedt bekrefter at Fiskumparken vil tilby de mest moderne løsningene og mener det vil gjøre parken spesielt attraktiv for innovative og fremoverlente virksomheter.

– I Fiskumparken får vi 500.000 kvadratmeter bygg spesielt tilrettelagt for bedrifter innen logistikk, industri, handel, byggevare, proffhandel, kontor og lager, forteller Hotvedt som opplyser at det er lagt til rette for å ta imot 25 meter lange modulvogntog. Han mener at både beliggenheten kloss inntil E134 og timingen er perfekt.

– Byggingen i parken starter samtidig som den nye E134 mellom Damåsen og Saggrenda åpner. Det gir vesentlig kortere kjøretid på Europaveien som er korteste vei mellom Drammen og Haugesund.

Vestaksens arkitekter, Astrup og Hellern AS, har solid erfaring med å utvikle næringsparker. Kontorets illustrasjoner viser terrengtilpassede løsninger for bygg og anlegg og understreker den fleksibiliteten som skal gjelde i Fiskumparken.

– Vi er åpne for både salg av tomter og utleie av bygg. Og vi kan tilrettelegge for de største. Her er ingen arealbegrensninger, fastslår Hotvedt.

Serviceanlegg for langtransport

Vestaksen-sjefen og ordføreren er enige om at den store næringsparken på Fiskum blir et attraktivt alternativ for virksomheter som betjener markedene vestover fra Oslo, store markeder som omfatter Drammen, Kongsberg, Notodden, Ringerike, Telemark og Vestfold.

Ved inngangen til næringsparken vil det bli anlagt moderne serviceanlegg for langtransport. Det setter ordføreren stor pris på fordi det vil være et tilbud til sjåfører som i dag må finne hvileplasser «rundt omkring».

– Mens de hviler her, kan de benytte vår trenings- og aktivitetsløype, skyter Hotvedt inn, og sikter til opplevelsesparken som også skal bygges på området.

– Fiskumparken Opplevelser skal anlegges i samarbeid med «Tufteparken» som er en sosial og inkluderende arena der aktivitet og treningsglede står i fokus. Parken skal kunne benyttes av medarbeiderne i næringsparken og av tilreisende som ønsker å drive trening og være i aktivitet i sosiale og motiverende omgivelser, avslutter Morten Hotvedt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063