23948sdkhjf

PostNord blir leverandør av 3D-produksjon

PostNord og GKN Powder Metallurgy har inngått et partnerskap for å redusere time-to-market for 3D-printede deler.

Ifølge en pressemelding vil samarbeidet gjøre 3D-print av deler i produksjonsindustrien til et mer åpent og tilgjengelig marked. Med 3D-printing kan globale produsenter optimalisere sin leveringskjede for deler med strømlinjeformet logistikk som gjør det raskt og enkelt å få deler dit de trengs i Norden, noe som vil redusere time-to-market med opptil 48 timer.

Les også: God resultatfremgang for PostNord i Norge

– 3D-printing i metall gir konkrete fordeler for produsenter som implementerer teknologien, i tillegg til positive effekter på bunnlinjen, sier Ylva Ekborn, CEO PostNord Strålfors Group.

Gjør logistikken mer effektiv

Med den nye utviklingen innen 3D-print mener hun at selskaper nå kan utforske mulighetene innen 3D-produksjon og utnytte potensialet innen ny og avansert teknologi.

– Dette samarbeidet skraper bare på overflaten av det som er mulig når produsenter utforsker nye måter å dra nytte av teknologiske fremskritt og nye logistikkstrategier på for å oppnå konkurransefortrinn, sier Ekborn.

Partnerskapet mellom PostNord og GKN Powder Metallurgy er et første skritt mot å gjøre logistikken mer effektiv og å forbedre produsentenes ledetider. Det viser også at PostNord kan være leverandør av 3D-produksjon innen et bredt utvalg av materialer, fra plast til metall, i hele Norden.

– Vi innleder samarbeid med PostNord fordi vi ser en mulighet til å forbedre leveringskjeden innen produksjonsindustrien, særlig i Norden, sier Peter Oberparleiter, CEO i GKN Powder Metallurgy. – Dette partnerskapet vil gi kundene våre en utrolig fordel gjennom at det reduserer ledetiden for deler med nesten to arbeidsdager, noe som er utrolig viktig for de kundene som PostNord betjener.

Oberparleiter mener at deres teknologi for 3D-printing i metall vil endre den tradisjonelle produksjonsindustrien radikalt:

– Den reduserer produksjonsledetidene betraktelig og gir mulighet til å produsere enda mer komplekse produkter. Samarbeidet med PostNord reduserer det logistiske gapet vi ser på markedet og sikrer at printede deler leveres til produsentene effektivt og i tide. Dette er det første skrittet mot å etablere additiv fremstilling koblet til utskriftsnettverket i GKN Powder Metallurgy, uttaler Peter Oberparleiter i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063