23948sdkhjf

Her blir det mye pelletstransport

Moelvens nye fabrikk på Sokna skal fra 2020 eksportere 80.000 tonn årlig over Drammen havn.

– Vi vurderte flere løsninger og konkluderte med at fabrikkens lokalisering på Sokna ved Hønefoss og Drammen havns tilbud er den beste logistikkløsningen for å nå det europeiske markedet, sier direktør Lars Storslett i Moelven Pellets AS.

Det skandinaviske industrikonsernet Moelven velger altså Drammen som eksporthavn for sin omfattende produksjon av pellets. Det handler om ikke mindre enn eksport av 80.000 tonn pellets årlig til det europeiske markedet.

Avtalen gjelder for fem år for pellets fra fabrikken som nå er under bygging på Ringerike.

Den nye fabrikken integreres med Moelven’s eksisterende sagbruksvirksomhet på Sokna, vil produsere 80.000 tonn pellets i året når den står ferdig i 2020.

Dette betyr dobling av pelletsproduksjonen i Norge. Det aller meste vil bli eksportert. Det europeiske markedet for trepellets i dag er på ca. 15 millioner tonn og økende. Det norske markedet er på beskjedne 70.000 tonn.

– Trepellets erstatter nå i stor grad kull og andre fossile energibærere. Investeringen vår gjør det nødvendig å eksportere, og den gjør oss konkurransedyktig på det europeiske markedet, fremhever Storslett.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047