23948sdkhjf

Doblet volumene på fem år

I 2012 håndterte Dachser Norway drøyt 131.000 forsendelser. I for var antallet økt til 285.400.

Dachser Norway AS kan vise til en jevn og god vekstkurve siden virksomheten tok i bruk sin ny terminal på Vinterbro syd for Oslo i juni 2012. I fjor endte omsetningen på rundt 191 millioner kroner, en økning på hele 15 prosent sammenlignet med året før. I samme periode økte resultat før skatt med over 50 prosent til 13,9 millioner kroner.

Hans-Thomas Andersen, adm. direktør i Dachser Norway, mener det gode resultatet er et resultat av vårt nitide fokus på kvalitet, vårt strømlinjeformede produksjonsoppsett for veitransport i hele Europa og innsatsen til våre dyktige medarbeidere.

– Dette har resultert i at vi har tatt markedsandeler i et krevende marked og utvidet vårt tilstedeværelse i Norge. Vi opplever at kundene etterspør vår høye kvalitetsstandard og de mulighetene som ligger i vårt brede produktspekter, sier han.

Kraftig vekst i antall forsendelser

Antall forsendelser i fjor økte med 80.000, tilsvarende 39 prosent sammenlignet med 2015. Målt i tonn var imidlertid veksten på bare 5 prosent. Andersen forklarer det med en endring i nordiske kundenes godsstruktur.

– Det er et tegn på at vi leverer logistikktjenester som skaper merverdi hos norske bedrifter. Etter at Dachser Norway flyttet inn i terminalen på Vinterbro har vi vært en fullstendig del av det europeiske veitransportnettverket. Vi har tilbudt noen gode standardiserte produktlinjer som dekker behovene til norske bedrifter i forbindelse med europeisk transport. I løpet av de fem siste årene har vi doblet antall ansatte og antall forsendelser. Antall ansatte har økt fra 34 til 69, og antall forsendelser fra 131.372 til 285.400, og vi kommer i kontakt med flere og flere kunder som velger oss som leverandør av transporttjenester til og fra hele Europa, sier Andersen.

Vokser i Norden

Omsetningen for moderselskapet Dachser Nordic A/S endte i fjor på 1.334 millioner kroner, en økning på 5,4 prosent sammenlignet med året før. Antall forsendelser økte fra 1,8 millioner i 2015 til over 2 millioner i fjor, som er en vekst på 12 prosent.

– På konsernnivå i Dachser Nordic har vi hatt det beste året noensinne og vi fortsatt en stabil og sterk vekst, forteller Finn Skovbo Pedersen, adm. direktør i Dachser Nordic A/S.

Dachser

Dachser ble grunnlagt av Thomas Dachser i Tyskland i 1930 og er i dag en av Europas ledende logistikkleverandører. Med rundt 27.500 medarbeidere på 409 avdelinger rundt om i verden og datterselskaper i 43 land, håndterte virksomheten i alt 80 millioner forsendelser i 2016.

Her i landet har Dachser vært etablert siden 2005 da konsernet kjøpte den danske Haugsted-gruppen som omfattet det norske selskapet Conti-Nor AS Haugsted Norge. Dette selskapet skiftet navn til Dachser Norway i 2007 og er heleid av Dachser Nordic A/S med hovedkontor i Hvidovre utenfor København

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094