23948sdkhjf

Innreder elektriske varebiler

Mange fra større byer kommer for å høre om mulighetene for innredningen av elektriske biler, forteller Sortimo.

Selv om Norge er verdens førende el-bilnasjon målt på antallet av elektriske personbiler, ser det annerledes ut når man vender blikket mot varebilene.

I dag kjører det allerede over 100.000 elektriske personbiler på norske veier, ifølge Norsk Elbilforening. Samme suksess har man ikke hatt med elektriske kjøretøy i næringslivet. Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS viser at knapt 3.000 elektriske varebiler kjører på norske veier.

Sortimo, som tilbyr skreddersydde bilinnredninger, er en av de få virksomheter som har investert i en el-varebil. Daglig leder, Ole-Andreas Pettersen, forteller i en pressemelding at de har investert i en 100 prosent elektrisk Nissan e-NV200 til sin salgskonsulent som kjører i Oslo og omegn.

En av tankene bak investeringen var miljøet, men det handlet også i høy grad om den store prisstigningen på bompenger i Oslo, samt de besparelser på anskaffelse og drift som en el-varebil gir.

Tross det lave antallet av el-varebiler i næringslivet, opplever Sortimo en stigende interesse for nettopp el-drevne kjøretøy blant kunder, alt fra kommuner til håndverksfirmaer. Sortimos elektriske Nissan har derfor innredet en løsning bestående av dobbeltgulv og én reol i varerommet.

- Veldig mange, især fra Oslo og andre større byer, kommer inn for å høre om mulighetene for innredningen av elektriske biler og hvordan de skiller seg fra mulighetene i diesel- eller bensinmodellene. Her kan vi berolige dem med at de hverken skal gå på kompromiss med lastekapasitet, oppbevarings- eller transportmuligheter. De har de samme muligheter med våre innredningssystemer, avslutter han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078