23948sdkhjf

Maritech kjøper EDI-Systems

Oppkjøpet av EDI-Systems AS er et ledd i Maritechs strategi om vekst gjennom utvidelse i verdikjeden, funksjonalitet og geografi.

Maritech AS en ledende internasjonal utvikler og leverandør av programvare for sjømatbedrifter over hele verden. EDI-Systems er spesialisert på WMS-systemer for lagerhotell og fryselager, og har siden 1996 opparbeidet seg en ledende posisjon i det norske markedet. Løsningene benyttes både av aktører innen sjømat og andre bransjer som leier ut fryselagertjenester.

Selskapet blir formelt en del av Maritech 31. august, og alle ansatte blir med videre som en del av forretningsområdet logistikk.

Harmonerer naturlig

– Vi er svært tilfredse med at EDI-Systems nå blir en del av Maritech, sier Odd Arne Kristengård, konstituert CEO i Maritech. – Løsningene, kundene og kompetansen harmonerer naturlig med virksomheten vår og planene videre. En stor del av kundene våre benytter allerede systemene, de vil få nytte av at integrasjonen til fryselageret bli enda bedre. EDI-Systems leverer dessuten løsninger for kvalitetsregistrering mot fiskeri som passer godt inn hos oss. Vi får samtidig styrket vår kompetanse på 3.-parts lagerhold, og vil nå dekke en enda større del av verdikjeden innen sjømatnæringen. Oppkjøpet innebærer også muligheter i andre bransjer, knyttet til nye og eksisterende logistikk-kunder, fortsetter Kristengård.

En perfekt match

Gründerne Robert Hansen (CEO) og Are Selnes (CTO) jobber begge i EDI-Systems, og har frem til nå hatt hver sin eierandel på 50 prosent.

– Vi er stolte av det vi har bygd opp, og ser nå frem til nye milepæler som en del av Maritech, sier Hansen. – Det er ingen tvil om at løsningene våre passer godt inn i Maritech-porteføljen, og vi har en rekke fellesnevnere – også ut over forankringen innen sjømat og programvare. Det er også spennende å bli en del av et dyktig logistikkteam, der har vi nok mye å lære av hverandre. Vi ser på dette som vinn-vinn for både EDI-Systems og Maritech, og ser frem til å skulle jobbe sammen videre, sier Robert Hansen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062