23948sdkhjf

Reitan dobler effektiviteten i Danmark

Reitan Distribution i Danmark utvider sitt 57.000 kvm store logistikksenter i Horsens med 30.000 kvm. Dematic er valgt som leverandør av omfattende automasjonssystemer som vil mer enn doble effektiviteten.

REMA 1000 er en av Danmarks største og raskest voksende lavpriskjeder og betjener for tiden om lag 15,5 prosent av det danske dagligvaremarkedet. Logistikksenteret til i Reitan Distribution A/S i Horsens på Jylland leverer dagligvarer til mer enn 900 butikker i hele Danmark, inkludert 340 av kjedens egne REMA 1000-butikker, i tillegg til 7-Eleven og andre dagligvarebutikker.

Sikrer økt leveringsfrekvens og økt servicenivå

Logistikksenteret i Horsens er på omtrent 57.000 kvadratmeter, men veksten de siste årene har vært så stor at det har blitt nødvendig å utvide anlegget. Utvidelsen omfatter et nytt på bygg ca. 30.000 kvm som skal bindes sammen med det eksisterende med en bro.

Reitan Distribution ga Dematic oppgaven å designe en svært høyytelses automatisert løsning som vil muliggjøre økt leveringsfrekvens og økt servicenivå for butikkene, samt støtte Reitans vekststrategi de neste årene. Det nye bygget vil blant annet romme et 26 meter høyt automatisk pallelager, automatisk depallettering, halv- og helautomatiske palleteringsstasjoner og et automatisert plukksystem for kvartpaller. I tillegg skal Dematic også levere et WMS som dels skal optimalisere driften av det nye lageret, men også koordinere aktiviteter mellom det eksisterende og det nye lageret.

Skal drifte 21 timer i døgnet

Det nye anlegget fra Dematic vil operere i 21 timer i døgnet, seks dager i uken og behandle over 400 tørrvareordre om dagen. Omtrent 130.000 pakker vil bli plukket, pakket og distribuert daglig fra det nye og moderne robotlageret.

Det forventes at det nye systemet fra Dematic vil mer enn doble produktiviteten til på Reitans lager, samtidig som det gir betydelige forbedringer i arbeidsforholdene til de ansatte.

Får nødvendig skalerbarhet og fleksibilitet

– REMA 1000 har hatt en fantastisk vekst de siste årene. Som alle andre i denne bransjen, skal REMA 1000 nå investere for å holde seg i forkant. Vi er overbevist om at løsningen som vi har utviklet i tett samarbeid med Reitan Distribution vil gi dem den skalerbarheten og fleksibiliteten som selskapet trenger for å kunne realisere en enda større vekst de neste årene, sier Thorsten Beck Hansen, salgsdirektør for de nordiske og baltiske landene i Dematic.

Kilde: Dematic

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109