23948sdkhjf

E134 Lier-Asker: Skulle inngå første kontrakt - nå utsettes hele prosjektet

Statens vegvesen har fått tildelt betydelig mindre midler til planlegging i statsbudsjettet for 2023.

PENGESTOPP: Statens vegvesen stanser alt videre arbeid med reguleringsplanen for E134 Lier-Asker.

– Dette er veldig synd. Vi sto klar til å inngå kontrakt med et konsulentselskap som skulle gjøre reguleringsarbeid. Men da blir jo ikke det noe av, sier prosjektleder Nils Brandt til Lierposten.

Årsaken er at Statens vegvesen har fått tildelt betydelig mindre midler til planlegging i statsbudsjettet for 2023.

Les også: 20.000 i ÅDT er veldig mye her!

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i SVV skriver i en pressemelding at reduserte planmidler vil påvirke en rekke prosjekter rundt i landet.


Synes det er synd. Prosjektleder Nils Brandt sto klar til å inngå kontrakt med et konsulentselskap som skulle gjøre reguleringsarbeid. Foto: Fredrik Saugstad

– Budsjettet er redusert med 30 prosent i 2023, og det medfører naturlig nok at vi får gjort mindre i år enn det vi hadde tenkt. Dette kombinert med at regjeringen har vært tydelige på at investeringstakten i NTP blir lavere enn den som ligger der nå, gjør at vi må være veldig nøysomme med hvilke prosjekter vi planlegger, setter i gang og fullfører. Dette får noen konsekvenser umiddelbart i 2023, ikke minst for rådgiverne, sier Davik til magasinet Byggeindustrien.

Det betyr at noen aktiviteter som var tenkt å starte i 2023 må avlyses eller utsettes. Det gjelder blant annet oppdrag på rv. 36 i Grenland og E134 i Lier-Asker.

En helhetlig plan for 2023 vil være klar i slutten av januar, sier han.

Opphav og kilder: Artikkel i Lierposten

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062